sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Voileipäkakkuja

Tuli taas vähän näpsittyä kuvia, nyt kun on sitten kännykässäkin parempi kamera.
Eli työharjoittelussa tekemiäni voileipäkakkuja. Kalakakku on 15 hengen, ja kinkku on 25 hengen.
Kalakakussa olisin kyllä itse jättänyt toisen tilli-tupon laittamatta, mutta säännöt ovat sääntöjä..vaikka kuinka näyttäisi omasta mielestä nätimmältä.


15 hengen kalakakku.

25 hengen kinkkukakku.

perjantai 10. toukokuuta 2013

Äitienpäivä

Tulipa sitten tehtyä äitienpäivää varten kakku äidille, ja keksejä avomiehen vanhemmille vietäviksi.
Keksit ovat samasta taikinasta kuin aiemmin mainitsemani kissa- ja kettukeksit, päällä suklaita ja kasvirasvakuorrutteita.
Kakussa on tavallinen sokerikakkupohja, mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita, sekä kermahyydykettä. Päälle vedin kreemin ja punaisen marsipaanin, kuviot ja tekstit ovat vaaleanpunaista kasvirasvakuorrutetta + mustaa elintarvikeväriä.
Ärsyttävää miten tuo marsipaani alkaa aina hikoilla kun kakun ottaa jääkaapista huoneenlämpöön..

Lahjakeksit.

Kakku (älkää välittäkö taustasta, koitin vaan etsiä sopivaa valaistusta <.<)




tiistai 7. toukokuuta 2013

Kissa- ja kettukeksejä

Minulta tilattiin tälle viikolle 40 vaaleaa keksiä pursotuksilla. 20 kissaa kuorrutin eri suklailla (Fazerin valkoinen leivontasuklaa, Fazerin sininen ja Fazer taloussuklaa), 10 kissaa taloussuklaalla ja oranssilla candy meltsillä, ja 10 kettua taloussuklaalla, valkosuklaalla ja violetilla kasvirasvakuorrutteella (sekoitin punaista ja sinistä).
Tuli vähän kiire kun piti rykäistä kaikki kahden illan aikana, mutta kaikki meni loppujenlopuksi ihan hyvin. :)
Violetti näyttää kuvissa paljon sinisemmältä mitä se oikeasti on, valaistus ei tainnut olla niiden kuvaamiseen se kaikista sopivin.


Vähän jokaisesta kategoriasta.

Kissoja eri suklailla.

Kettuja ja Karvisia.


maanantai 29. huhtikuuta 2013

Voileipäkakkua ja vadelmia

Sain tänään aikaseksi ottaa kuvia tekeleistäni Marian konditoriassa, ja ajattelin jakaa ne tänne muidenkin nähtäviksi.

Voileipäkakut

Tein tänään sekä kala.- että kinkkuvoileipäkakkuja. Kalat ehtivät mennä jo kylmiöön pakattuina, mutta kinkuista huomasin napata kuvatkin. Eli välissä siis kinkkutäytettä, reunoihin painelin kuorrutteen päälle juustoraastetta. Päälle tuli persikkaa, persiljaa, kurkkua, tomaattia, kinkkua ja muutama viinirypäle. Pienempi on 15 hengen, isompi 25 hengen kakku.


Lähikuvaa 25-hengen kakusta.

Molemmat vielä päältäpäin.


Vadelmakakut

Yksi päivän hommista oli tehdä vadelmakakkuja. Eli erityisen kakkupohjan päälle laitettiin muotti, johon sitten laitettiin kerros diplomaattikreemiä (puolet vaniljakreemiä, puolet kermaa). Reunat vuorattiin huolellisesti vadelmilla, jonka jälkeen koko kakun päällys-osa täytettiin vadelmilla ja päällystettiin sileellä/kuumahyytelöllä. Hyydyttyään kakut leikattiin paloihin, ja pakattiin valmiiksi lähtemään myymälöihin.




Kuorrutus-harjoittelua

Oli vähän tekemisen puutetta töissä, niin sain sitten harjoitella tavallisen kermakakun kuorruttamista. Kyllähän se ihan hyvin luonnistui,  ja harjoittelin pursottelujakin kunnes kerma lämpeni liikaa eikä enää tahtonut toimia kunnolla. :p



Valkosuklaarouhekakkua ja pääsiäisleipomuksia

Sainpa aikaiseksi siirtää loputkin kuvat puhelimestani koneelle. Eli vähän myöhässä, mutta eikös sitä sanota että parempi myöhään kuin ei milloinkaan:

Valkosuklaarouhekakku

Tällä kertaa päätin laittaa jotain muuta kuin vadelmahilloa, ja löysinkin sitten metsämansikkatäytettä. Tuoksui muuten todella ihanalta, ja makukin oli oikein hyvä! Lisäksi väliin tuli myös kermahyydykettä, päälle kermaa ja valkosuklaarouhetta. Kukka päällä on marsipaania.



Pääsiäisbebet

En huomannut itse ottaa pääsiäisbebeistäni kuvia, mutta vein niitä pari vanhemmilleni tuliaisiksi ja äiti sitten niistä näpsikin kuvia. Pohja siis santaikinaa, täytteinä aprikoosihilloa ja kreemiä. Kuorrute on banaani-souplessea (kasvirasvapohjainen kuorrute) ja raidat tummaa suklaata.



Pääsiäismunakakut

Pääsiäisen hengessä tein myös pääsiäismunakakkuja. Tuon kuvissa olevan veinkin tuliaisiksi avomiehen vanhemmille, kovasti tuntuivat tykkäävän. Sisällä siinä oli perus sokerikakkupohja, tropical-täytettä ja kermahyydykettä. Päällystetty kreemillä, jonka päällä marsipaania. Koristeltu suklaalla, kreemillä ja marsipaanikukilla. Sininen nauha on sokerimassaa.



maanantai 15. huhtikuuta 2013

Blogisivut avattu!

Sain lopultakin aikaiseksi tehdä itselleni blogin, josta voi katsella ja seurailla mikä kaikenlaisia leipomuksia, kakkuja sun muita olen saanut aikaan. Työssäoppiminen on vienyt myös aikalailla aikaani ja jaksamistani, kun pitää nousta aamuisin ylös jo neljältä että ehtii kuudeksi Helsinkiin. Olen siis harjoittelussa Marian konditoriassa, ja työmatka sinne kestää reilun tunnin suuntaansa.
Mutta joka tapauksessa, tervetuloa seuraamaan blogiani! Mikäli kaipaatte jotain uutta, kuten neuvoja, reseptejä yms. niin niitä voi toivoa. Tuotteita voi tilata pistämällä sähköpostia osoitteeseen kuraihan@gmail.com.