Tykkään kyllä kovasti tällaisesta pienestä näpertelystä mitä tämä vaati, ja sanoisin kokeilun onnistuneen aikas hyvin.
Näitä tällaisia settejähän on siis monenlaisia, mutta tämä testaamani oli nimenomaan vohveliannos-look-alike.
Paketti oli hyvin japanilainen; ylisöpö pinkki paketti jossa paljon kaikenlaisia kuvioita ja tekstiä.
![]() |
Pakkaus edestä ja takaa. |
Tutkiskeltuani pakettia hetken ja avattuani sen, tajusin että eihän koko jutussa ole minkäänlaisia ohjeita muuten kuin japaniksi! Oli pakko käydä netissä katsomassa erikseen ohjeet, kuinka tuollainen mokoma oikein edes tehdään.
![]() |
Japaninkieliset ohjeet. |
Avattuani paketin sieltä paljastui neljä pientä pussia, yksi lusikka ja muovi-astia joka oli tarkoitus leikata osiin.
![]() |
Paketin sisältö. |
Leikkelin tarvittavat osat erilleen, ja otin kuvan kaikesta vielä helpottaakseni selitystä että millä osilla tehdään mitäkin.
![]() |
Tarvikkeet. |
Sitten olikin vuorossa itse vohveleiden teko. Vohvelijauhepussista piti kaataa jauhetta sekoituskaukaloon, siinä olevaan rajaan asti (näkyy alla olevassa kuvassa). Perään yksi mitallinen vettä, ja sekoitus lusikalla. Seoksesti tuli melko kiinteää, ja pyörittelinkin siitä käsin pallon. Sitten kaadoin loput jauheet kaukaloon, ja tein toisen samanlaisen pallon.
![]() |
Sekoituskaukalon ala-osassa oli tuollainen merkki-viiva. |
![]() |
Pallot ja muotti niitä varten. |
Tämän jälkeen painelin pallot yksi kerrallaan muottiin, suunnilleen sydämen muotoon, ja lopputulos oli kyllä melko hauska. Pieniä vohveli-replikoita, jotka kyllä näyttivät yllättävän autenttisilta.
![]() |
Massa muotissa ennen muotoon painamista. |
![]() |
Valmis vohveli & toinen muotissa. |
Tämän jälkeen olikin vuorossa mustikoiden teko. Eli mustikkajauhe sekoituskaukaloon ja mitallinen vettä joukkoon, ja nopea mutta kunnollinen sekoitus. Annostelin lusikalla massaa muotteihin, ja jätin loput kaukaloon jähmettymään.
![]() |
Mustikkaseos jähmettymässä. |
Mustikoiden jähmettyessä tein 'kermavaahdon', eli kaadoin vaaleansinisen pussin sisällön ja mitallisen vettä toiseen sekoitusastiaan se sekoitin hyvin. Lopputulos oli pehmeä, hieman vaahtomainen seos.
![]() |
'Kermavaahto' |
Tämän jälkeen asettelin 'mustikat' 'vohveleiden' päälle, ja muussasin lopun hyytelön ikään kuin mustikkahilloksi ja asettelin myös vohveleiden päälle ja viereen. Sitten vuorossa olikin viimeinen vaihe; mansikkahillo. Eli punaisen pussin sisältö kaukaloon, mitallinen vettä ja sekoitus. Lusikoin 'hilloa' vohveleiden päälle, ja lopuksi tietysti 'kermavaahto'
Lopputulos oli melko hauskan näköinen, yllättävän autenttinen ottaen huomioon että kyseessä oli jauheista ja vedestä tehty karkki-asetelma.
![]() |
Valmis vohveliannos. |
Lopuksi oli vuorossa enää maistelu. Ei mitään äkkimakeaa tai teollisen makuista, mutta hyvin mietoa. Maku muistutti yllättävän paljon aitoa vohvelia, ja oli sinänsä melko hyvää. Olisin tosin toivonut vähäsen edes vahvempia aromeita, kun nyt kokonaisuus jäi vähän mitäänsanomattomaksi. Eli nätti katsoa kyllä, mutta kun kyseessä on karkki niin kyllä siltä vähäsen enemmän makua toivoisi.
Plussat:
+ Melko helppo tehdä
+ Hauskaa ajanvietettä
+ Autenttisen näköinen, nätti annos
+ Maut melko hyviä
Miinukset:
- Ei ymmärrettäviä ohjeita mukana
- Paljon pientä näpräystä - ei siis sovi aivan kaikille
- Vaatii asettelemista ja kokoamista, ei siis senkään puolesta sovi aivan kaikille
- Maut hyvin mietoja
Mikäli haluat itsekin testata tätä tuotetta, sitä löytyy osoitteesta http://www.blippo.com/bl_fi/kracie-popin-cookin-diy-waffle-cafe-karkkisetti.html
hauskan näköistä =)
VastaaPoista