Kakut

Väsynyt matkalainen


Tein uudeksi vuodeksi n. 10h kakun, jonka oli tarkoitus näyttää matkalaukulta. Päälle tuli tilaajan toiveiden mukainen hahmo, vihreä-punainen leopardi makaamassa uupuneena.
Täytteinä tuoreista mangoista ja passionista tehty sose (vähän hyydykkeenä liivatetta) sekä valkosuklaakermavaahto, päällä kreemi ja ruskea sokerimassa. Maalasin kakun pinnan vielä kastanjanruskealla pastavärillä laimentaen sitä alkoholilla, metalliset osat maalasin kuparinsävyisellä tomuvärillä. Hahmo kakun päällä on marsipaania.






Kirjakakku


Tein ennen joulua valmistujaiskakun, jonka tehtävänantona oli kirja-aihe, kissat ja teksti "Onnea uudelle kirjastotädille Heidille!". Sisälle toivottiin mansikkamoussea, joka meinasi kakkua tehdessä vähän loppua kesken koska olinkin mitoittanut kerman tavalliseen tapaan. Yleensä siis kakkuihini tulee jotain muutakin täytettä, jolloin kermaa ei tarvitse olla niin hirveästi. Toivottavasti kakku tästä huolimatta maistui, ainakin ulkonäkö tuntui tilaajaa miellyttävän.
Eli välissä mansikkamousse, kostutettu melooniaromisella vedellä, päällä kreemi ja sokerimassa. 'Kirjan kannet' ja kirjanmerkki ruskeanpunaista karkkimassaa, kuvat ja tekstit maalattu elintarvikevärillä (pasta ja tomu).


Vielä ilman kirjanmerkkiä
Ilman kirjanmerkkiä





Mustikka-kermakakkua


Isäni metsästysseuralla oli jälleen kerran hirvipeijaiset, ja minulta tilattiin sinne vähän kakkuja. Päädyinkin tekemään yhden 20 hengen gluteenittoman ja kaksi 75 hengen kerma-mustikkakakkua.
Gluteeniton pohja meinasi vähän hajota tekovaiheessa, isot pohjat olivat vähän haasteellisia leikata ja hillo meinasi loppua kesken, mutta kyllä siitä lopulta kunnialla selvittiin.

Välissä siis kermavaahtoa ja mustikkahilloa (toisessa isossa kakussa kuningatarhilloa), päällä mustikoita (kuningatarkakussa myös vadelmia, suomalaisia sellaisia), kiillettä ja kermavaahtoa.
Koristelin kakut vasta itse peijais-paikalla, joten kuvat vähän sen mukaisia.



Gluteeniton ~20hlö -versio.

~75hlö levykakku, makuna mustikka.

Iso mustikkakku lähempää.

~75hlö levykakku, makuna kuningatar eli mustikka ja vadelma.

Kuningatarkakku.

Lumileopardikakku


Avomiehellä oli lokakuun lopulla synttärit, ja pitihän sitä kakku tehdä sen kunniaksi.
Koska tuo pitää kovasti lumileopardeista, niin siihen sitten päädyttiin. Sisältä löytyy normaali sokerikakkupohja kostutettuna granaattiomenamehulla. Täytteiksi tuli mango-passion-banaanisosetta ja vanilja-kermavaahtoa. Muotoilun jälkeen päälle tuli kinuskikreemi ja sokerimassa, kuviot elintarvikeväriä.
Tuntui kyllä maistuvan niin miehelle kuin vieraillekin, ja jäikin vielä pala pakkaseen kun kokoa oli vähän liiankin kanssa.





Pokemonkakku


Loma alkaa, ja lauantaina ilmestyy odotetty Pokemon X/Y -version. Mikäs sen parempi syy alkaa tehdä kakkua, ja vielä aiheeseen liittyvää sellaista!
Pohja on normaali vaalea sokerikakkupohja, kostutuksena sokerivesi. Täytteeksi laitoin kinuskikreemiä ja alkuviikolta yli jäänyttä kirsikkatäytettä. Samaa kirsikkatäytettä käytettiin muuten tämän vuoden Rinkeli Grand Prix -kisojen kakussa, jota kilpailijoiden piti imitoida mahdollisimman tarkasti.
Mutta takaisin tähän kakkuun. Ensin tarkoitukseni oli tehdä pallosta Master Ball, mutta värit olivat vähän vähissä joten tyydyin tekemään ihan normaalin pokepallon. Täytettyäni, muotoiltuani ja kreemitettyäni kakun heitin sen kylmään siksi aikaa kun tein koristeita.
Aluksi pohdiskelin, tehdäkö jotain X:ään tai/tai Y:hyn liittyvää, vai jotain mistä itse pidän enemmän. Turha varmaan sanoa, että päädyin jälkimmäiseen. Aloin siis muotoilla suosikkipokemoniani, Giratinaa.
Tein Giratinalle tukirangan foliosta, jonka jälkeen kasasin sen osa osalta. Aikaahan se vei, mutta lopputulos on mielestäni ihan hyvä.
Lopuksi marsipaanit pokepallon päälle, ja Giratinan sommittelu paikoilleen parin tikun avustuksella.


Giratina ja Pokepallo.

Kyllä siitä ihan söpö tuli.


Vähähiilarinen juustokakku

Tällä ohjeella tulee melko pieni juustokakku, jossa on energiaa 100g kohden n. 255kcal ja hiilihydraattia n. 8,2g.





Mango-banaanijuustokakku

Pohja:
80g voita
90g mantelijauhetta
60g mantelirouhetta
n. 5rkl erytritolia (karppisokeri)

Täyte:
1tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä)
1 banaani (n.100g ilman kuoria)
1 kananmuna
1/2dl erytritolia (karppisokeri)
140g tuorejuustoa (Philadelphia extra light)
100g (1dl) kuohukermaa
1/2 vaniljatanko

Kuorrute:
1/2tl liivatejauhetta (tai 1 liivatelehti)
1 syöntikypsä mango (n. 300g kuorittuna ilman kiveä)
1 passion-hedelmä

Nypi voi ja manteli sekaisin, painele irtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan muita vaiheita.
Laita liivatejauhe ja n. 1rkl kylmää vettä mikronkestävään astiaan turpoamaan, tai liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Muussaa banaani mahdollisimman tasaiseksi esim. sauvasurvimella.
Vatkaa tässä välissä kerma melko kovaksi vaahdoksi, ja laita se vaikka jääkaappiin odottamaan muita vaiheita tehdessäsi.
Erottele keltuainen ja valkuainen omiin kulhoihinsa. 
Vatkaa ensin valkuainen kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen vatkaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisten sekaan tuorejuusto ja vaniljantangon siemenet sekä muussattu banaani. Sekoita tasaiseksi. (Huom! Vähärasvaista tuorejuustoa kannattaa pehmittää hetki vaikka vatkaamalla, sillä se on kovempaa kuin rasvaisemmat versiot)
Mikäli käytät liivatejauhetta, laita turvonnut liivate mikroon n. 10-15 sekunnin ajaksi. Liivatelehtien kohdalla puristele liivatteista vedet, laita ne mukiin  pienen vesitilkan (esim.1 rkl) kanssa ja laita mikroon n. 10-15s ajaksi. Lisää heti tuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen, ja kun seos on jälleen tasainen, kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. 
Kaada täyte mantelipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoittele. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.
Täytteen jähmetyttyä hieman voit aloittaa kuorrutteen teon.
Laita liivatejauhe turpoamaan n. 1/2rkl kylmää vettä, tai 1 liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha sopivan pieniksi paloiksi. Soseuta mahdollisimman tasaiseksi esim. sauvasurvimella. Lisää joukkoon yhden passionin sisältö ja sekoita kunnolla.
Mikrota liivatetta n. 10-15s ja kaada mango-passionsoseen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada heti juustokakun päälle ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Valmiin juustokakun voit koristella esim. tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, tai kuten minä ja pursottaa koristeita suklaasta. 

Sokerimassaa ja marsipaania

Sekä kotona että koulussa tehtyjä kakkuja. Sinisen kakun päällä on marsipaania, ja sen sisältä löytyy mustikkahilloa ja kermavaahtoa.
Sydänkakku on tehty kotona, ja on siten kostutettu itse puristetulla sitruunamehulla ja täytetty vähäsokerisella kirsikkahillolla sekä valkosuklaa-kermavaahdolla. Päällä Saksasta tuliaisena tuotua valkoista sokerimassaa ja vähän mustaa elintarvikeväriä.
Ruusukoristeinen kakku meni lahjaksi avomieheni äidille. Se on muuten samaa tavaraa kuin sydänkakkukin, mutta kirsikkahillon tilalla on vähäsokerista mansikkahilloa, ja päällä oleva ruusukoriste on sokerimassan sijaan marsipaania.
Tiedän isäni pitävän kakuista, ja aina syksyisin hän sananmukaisesti tyrkyttää kaikille omenia joita omenapuutarhan lukuisista puista löytyy enemmänkin kuin tarpeeksi..joten viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uusin tekeleeni: omenakakku! Nimestään huolimatta sisältää vadelmahilloa ja kreemiä, kuorrutettu marsipaanilla, ja maalattu elintarvikeväreillä. Sain siitä aika paljon positiivista palautetta, sekä matkalla että kotona.

Sininen mustikka-kermakakku.

Sininen kakku.


Kirsikka-valkosuklaakermakakku sokerimassalla.

Sydänkakku.

Sydänkakku.

Mansikka-valkosuklaakermakakku sokerimassalla ja marsipaaniruusuilla.


Ruusukoristeet lähempää.

Vadelma-kreemi -omenakakku!

Omenakakku

Omenakakku

Omenakakku

Hedelmä- ja marjakakkuja


Joitain koulussa tekemiäni hedelmä- ja marjakakkuja.

Hedelmäkakku aprikoosihillolla. Koristeltu ananaksella, persikalla, päärynällä, viinirypäleillä, kirsikalla, kuumahyytelöllä sekä krokantilla.

Mansikka-vadelmakakku. Sokerikakkupohja, mansikka- ja vadelmahilloa, mansikoita, pensasmustikoita, karhunvadelma, kuumahyytelöä ja mantelilastuja.

Mansikka-vadelmakakku.

Mansikkakakku. Sokerikakkupohja, mansikkahilloa, mansikoita, pensasmustikoita, kuumahyytelöä selä mantelilastuja.

Mansikkakakku.


Vadelmakakku. Sokerikakkupohja, vadelmahilloa, vadelmia, karhunvadelmia, pensasmustikoita, kuumahyytelö sekä mantelilastuja.

Mustikka-kermakakku. Sokerikakkupohja, mustikkahilloa, kermavaahtoa, pensasmustikoita ja kuumahyytelöä.


Mustikka-kermakakku erilaisilla pursotuksilla.

Mustikka-kermakakku.



Pari mustikka-kermakakkua odottamassa pakkaamista.

Valkosuklaa-juustokakku


Eli näistä Blipon lähettämistä tuotteista inspiroituneena päätin sitten tehdä juustokakun. Ja voin sanoa, että siitä tuli ihanaa! Ainakin näin valkosuklaanystävänä pidin, ja tuntuivat kyllä kaveritkin tykkäävän.
Keksitikuista ei aivan riittänyt pohjaksi, joten ostin lisäksi Filipinos-valkosuklaakeksejä. 
Kuorrutteen tein Fazerin leivonta-valkosuklaasta ja matchan makuisista Meltykiss Whips -kuutioista.
Suosittelen myös lisäämään kuorrutteeseen esim. 0,5dl kermaa, koska muuten siitä tulee melko kovaa kovettuessaan. Itse tein tämän virheen, ja olimme kavereiden kanssa ihmeessä kun kakkua olisi pitänyt leikata..
Koristeeksi laitoin päälle pari keksitikkua ja marsipaania.

Ja tällainen olikin sitten lopputulos.



Pohja:

200g Filipinos-valkosuklaakeksejä & Fran valkosuklaa-keksitikkuja
50g Voita

Täyte:

3-4 liivatelehteä (riippuen miten kovan lopputuloksen haluat, itse laitoin tällä kertaa 3)
270g tuorejuustoa
1 vaniljatanko
2 kananmunaa
1dl sokeria
2dl kuohukermaa

Kuorrute:

0,5dl kermaa


Murskaa keksit ja nypi sekaisin voin kanssa. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle (muista paperi!) ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa (älä kumminkaan polta sitä; pidä mikrossa vain pieniä aikoja kerrallaan. 20s on ainakin itsellä toiminut hyvin). Muista sekoitella välillä.
Vatkaa tässä välissä kerma melko kovaksi vaahdoksi, ja laita se vaikka jääkaappiin odottamaan muita vaiheita tehdessäsi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. 
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisten sekaan tuorejuusto ja vaniljantangon siemenet, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
Puristele liivatteista vedet, laita ne mukiin  pienen vesitilkan (esim. rkl) kanssa ja keitä mikroon n. 10s ajaksi, ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen, ja kun seos on jälleen tasainen, kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. 
Kaada täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoittele. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.
Täytteen jähmetyttyä hieman, sulata valkosuklaa ja matcha-suklaat. Sekoittele hyvin. Itse en huomannut kermaa lisätä, mutta lisää kerma vähitellen sulatetun suklaaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiksi. Kuumenna tarvittaessa lisää, ettei kerman kylmyys jähmetä suklaata.
Kun suklaa-seos on tasainen, kaada se kerralla täytteen päälle ja tasoita nopeasti esim. raapalla tai nuolijalla (tai pienellä kulma-paletilla). Laita jääkaappiin jähmettymään, ja koristele ennen tarjoamista haluamallasi tavalla.

Voileipäkakkuja

Tuli taas vähän näpsittyä kuvia, nyt kun on sitten kännykässäkin parempi kamera.
Eli työharjoittelussa tekemiäni voileipäkakkuja. Kalakakku on 15 hengen, ja kinkku on 25 hengen.
Kalakakussa olisin kyllä itse jättänyt toisen tilli-tupon laittamatta, mutta säännöt ovat sääntöjä..vaikka kuinka näyttäisi omasta mielestä nätimmältä.


15 hengen kalakakku.

25 hengen kinkkukakku.

Äitienpäivä


Tulipa sitten tehtyä äitienpäivää varten kakku äidille. 
Kakussa on tavallinen sokerikakkupohja, mansikkahilloa ja mansikkaviipaleita, sekä kermahyydykettä. Päälle vedin kreemin ja punaisen marsipaanin, kuviot ja tekstit ovat vaaleanpunaista kasvirasvakuorrutetta + mustaa elintarvikeväriä.
Ärsyttävää miten tuo marsipaani alkaa aina hikoilla kun kakun ottaa jääkaapista huoneenlämpöön..


Kakku (älkää välittäkö taustasta, koitin vaan etsiä sopivaa valaistusta <.<)




Voileipäkakut

Tein tänään sekä kala- että kinkkuvoileipäkakkuja. Kalat ehtivät mennä jo kylmiöön pakattuina, mutta kinkuista huomasin napata kuvatkin. Eli välissä siis kinkkutäytettä, reunoihin painelin kuorrutteen päälle juustoraastetta. Päälle tuli persikkaa, persiljaa, kurkkua, tomaattia, kinkkua ja muutama viinirypäle. Pienempi on 15 hengen, isompi 25 hengen kakku.



Lähikuva 25-hengen kakusta.

Molemmat vielä päältä.

Vadelmakakut

Yksi päivän hommista oli tehdä vadelmakakkuja. Eli erityisen kakkupohjan päälle laitettiin muotti, johon sitten laitettiin kerros diplomaattikreemiä (puolet vaniljakreemiä, puolet kermaa). Reunat vuorattiin huolellisesti vadelmilla, jonka jälkeen koko kakun päällys-osa täytettiin vadelmilla ja päällystettiin sileellä/kuumahyytelöllä. Hyydyttyään kakut leikattiin paloihin, ja pakattiin valmiiksi lähtemään myymälöihin.




Valkosuklaarouhekakku

Tällä kertaa päätin laittaa jotain muuta kuin vadelmahilloa, ja löysinkin sitten metsämansikkatäytettä. Tuoksui muuten todella ihanalta, ja makukin oli oikein hyvä! Lisäksi väliin tuli myös kermahyydykettä, päälle kermaa ja valkosuklaarouhetta. Kukka päällä on marsipaania.


Pääsiäismunakakut

Pääsiäisen hengessä tein myös pääsiäismunakakkuja. Tuon kuvissa olevan veinkin tuliaisiksi avomiehen vanhemmille, ja kovasti tuntuivat tykkäävän. Sisällä siinä oli perus sokerikakkupohja, tropical-täytettä ja kermahyydykettä. Päällystetty kreemillä, jonka päällä marsipaania. Koristeltu suklaalla, kreemillä ja marsipaanikukilla. Sininen nauha on sokerimassaa.




Prinsessakakut

Joitain tekemiäni prinsessakakkuja. Sisältävät vadelmamarmeladia ja vadelma-kermahyydykettä.




Minttu-jäätelökakku

Istuttiin tuossa muutama kuukausi sitten iltaa kaveriporukalla, ja tulin tehneeksi tällaisen jäätelökakun.
Sisältä löytyy siis Parfait Amourilla kostutettu sokerikakkupohja, ja paksu kerros ihanaa minttujäätelöä. Päälle laitoin siniseksi sävytettyä kermaa, ja koristeeksi mintunlehtä ja nonparelleja. Oli muuten hyvää!



Laurin 31v -synttärikakku

Lokakuussa 2012 oli avomieheni 31-vuotissyntymäpäivä, ja pitihän sitä kakku tehdä. Tiedän hänen pitävän mansikoista ja valkosuklaasta, joten täytteeksi tuli mansikkamarmeladia ja kermavaahtoa. Päälle tuli kerros valkosuklaata, ja aiemmin tekemäni suklainen leopardi-koriste. Pienen sähläyksen takia leopardilta lähti tassu, mutta eipä se niin menoa haitannut. :)
Leopardiin tuli kolmea suklaata: Fazerin valkoista leivontasuklaata, Fazerin sinistä sekä Fazer taloussuklaata.



Sacherkakkuja

Joitain esimerkkejä tekemistäni Sacherkakuista.

Suklaakakkupohja, täytetty ja kuorrutettu aprikoosimarmeladilla.

Valmis Sacherkakku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti