maanantai 17. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-juustokakku

Eli näistä Blipon lähettämistä tuotteista inspiroituneena päätin sitten tehdä juustokakun. Ja voin sanoa, että siitä tuli ihanaa! Ainakin näin valkosuklaanystävänä pidin, ja tuntuivat kyllä kaveritkin tykkäävän.
Keksitikuista ei aivan riittänyt pohjaksi, joten ostin lisäksi Filipinos-valkosuklaakeksejä.
Kuorrutteen tein Fazerin leivonta-valkosuklaasta ja matchan makuisista Meltykiss Whips -kuutioista.
Suosittelen myös lisäämään kuorrutteeseen esim. 0,5dl kermaa, koska muuten siitä tulee melko kovaa kovettuessaan. Itse tein tämän virheen, ja olimme kavereiden kanssa ihmeessä kun kakkua olisi pitänyt leikata..
Koristeeksi laitoin päälle pari keksitikkua ja marsipaania.

Ja tällainen olikin sitten lopputulos.



Pohja:

200g Filipinos-valkosuklaakeksejä & Fran valkosuklaa-keksitikkuja
50g Voita

Täyte:

3-4 liivatelehteä (riippuen miten kovan lopputuloksen haluat, itse laitoin tällä kertaa 3)
270g tuorejuustoa
1 vaniljatanko
2 kananmunaa
1dl sokeria
2dl kuohukermaa

Kuorrute:

0,5dl kermaa


Murskaa keksit ja nypi sekaisin voin kanssa. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle (muista paperi!) ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa (älä kumminkaan polta sitä; pidä mikrossa vain pieniä aikoja kerrallaan. 20s on ainakin itsellä toiminut hyvin). Muista sekoitella välillä.
Vatkaa tässä välissä kerma melko kovaksi vaahdoksi, ja laita se vaikka jääkaappiin odottamaan muita vaiheita tehdessäsi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. 
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisten sekaan tuorejuusto ja vaniljantangon siemenet, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
Puristele liivatteista vedet, laita ne mukiin  pienen vesitilkan (esim. rkl) kanssa ja keitä mikroon n. 10s ajaksi, ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseokseen, ja kun seos on jälleen tasainen, kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. 
Kaada täyte keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja tasoittele. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.
Täytteen jähmetyttyä hieman, sulata valkosuklaa ja matcha-suklaat. Sekoittele hyvin. Itse en huomannut kermaa lisätä, mutta lisää kerma vähitellen sulatetun suklaaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiksi. Kuumenna tarvittaessa lisää, ettei kerman kylmyys jähmetä suklaata.
Kun suklaa-seos on tasainen, kaada se kerralla täytteen päälle ja tasoita nopeasti esim. raapalla tai nuolijalla (tai pienellä kulma-paletilla). Laita jääkaappiin jähmettymään, ja koristele ennen tarjoamista haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti